Geomet
Geomet Funderingscontrole

Home
GEOMET: UW GEOTECHNISCH ADVISEUR
 

Geomet gaat voor de toekomst

 

Alphen aan den Rijn, 16 juni 2016 – Voor de verdere ontwikkeling van haar activiteiten kiest Geomet voor een overname door ABO-Group Environment, een Belgische beursgenoteerde groep met focus op geotechniek, energie, bodem, milieu en Waste Management. De geotechnische expertise van beide bedrijven zal de basis vormen voor verdere groei in de Nederlandse markt. Deze overgang maakt Geomet sterker voor de toekomst en biedt opportuniteiten voor alle stakeholders. De geotechnische expertise wordt versterkt terwijl groei en ontwikkeling voorop staan.

Na analyse van de strategische opties heeft Geomet de voorkeur gegeven aan een overname door een milieukundig ingenieursbureau dat gelijkaardige waarden nastreeft. De continuïteit wordt verzekerd door de opgebouwde geotechnische expertise en het groeiperspectief die de samenwerking met zich meebrengt.

Geomet omvat een geotechnisch adviesbureau (Geomet Advies) en een veldwerkbedrijf (Geomet Bodemonderzoek), samen goed voor 20 medewerkers. ABO-Group neemt het adviesbureau integraal over terwijl het veldwerkbedrijf wordt samengevoegd met de bestaande geotechnische veldwerkactiviteiten in Nederland. De nieuwe combinatie zal bestaan uit 26 medewerkers, verspreid over kantoren in Alphen aan den Rijn en Breda. De directievoering zal eerstdaags door Roy van Hooydonk aan ABO worden overgedragen. Het dagelijks management van Geomet Advies komt te liggen bij Peter Schoppen (General Business Unit Manager) en Theo de Wit (Technical Business Unit Manager). Geomet Bodemonderzoek blijft onder leiding van huidig directeur Aad van der Burg en zal vanaf nu onder de naam Geosonda actief zijn.

De geotechnische activiteiten van ABO-Group worden momenteel uitgevoerd op de Franse, Belgische en Nederlandse markt door circa 180 medewerkers met een sterke reputatie in de uitvoering van complexe projecten. Door de participatie in Geomet zet ABO-Group een stap voorwaarts in een belangrijke thuismarkt en kan het aanbod van geotechnische diensten verder verbreed worden.

Geomet zal op haar beurt kunnen steunen op de brede structuur van een multidisciplinaire beursgenoteerde internationale groep wat diverse mogelijkheden biedt voor de verdere ontplooiing van de activiteiten en de creatie van een internationaal team experts. De kwalitatieve dienstverlening en capaciteit zullen toenemen zodat klanten verder beroep kunnen doen op Geomet voor hoogwaardige geotechnische dienstverlening. In Nederland zal eveneens samengewerkt worden met ABO Milieuconsult (milieuadvies) en Sialtech (milieukundig veldwerk en archeologie). De aansluitende klantenportefeuille laat kruisbestuiving toe en de bedrijven zullen commercieel de krachten bundelen om de dienstverlening te optimaliseren.

 

Voor meer informatie:

Peter Schoppen - General Business Unit Manager Geomet 

schoppen@geomet.nl 

Theo de Wit - Technical Business Unit Manager Geomet

de.wit@geomet.nl

Aad van der Burg - Directeur Geosonda

vd.burg@geomet.nl

                                                                    

T +31 (0)172 449 822 

Curieweg 19, 2408 BZ Alphen aan den Rijn

 
  Geomet BV    Curieweg 19    2408 BZ    Alphen a/d Rijn    T +31 (0)172-449822    F +31 (0)172-449823    info@geomet.nl