Geomet gaat voor de toekomst

Voor de verdere ontwikkeling van haar activiteiten koos Geomet in juni 2016 voor een overname door ABO-Group Environment, een Belgische beursgenoteerde groep met focus op geotechniek, energie, bodem, milieu en Waste Management. De geotechnische expertise van beide bedrijven zal de basis vormen voor verdere groei in de Nederlandse markt. Deze overgang maakt Geomet sterker voor de toekomst en biedt opportuniteiten voor alle stakeholders. De geotechnische expertise wordt versterkt terwijl groei en ontwikkeling voorop staan.

Geomet omvat een geotechnisch adviesbureau (Geomet Advies) en een veldwerkbedrijf (Geomet Bodemonderzoek), samen goed voor 20 medewerkers. ABO-Group neemt het adviesbureau integraal over terwijl het veldwerkbedrijf wordt samengevoegd met de bestaande geotechnische veldwerkactiviteiten in Nederland. De nieuwe combinatie zal bestaan uit 26 medewerkers, verspreid over kantoren in Alphen aan den Rijn en Breda. Het dagelijks management van Geomet Advies komt te liggen bij Peter Schoppen (General Business Unit Manager) en Theo de Wit (Technical Business Unit Manager). Geomet Bodemonderzoek blijft onder leiding van huidig directeur Aad van der Burg en zal verder actief zijn onder de naam Geosonda.

De geotechnische activiteiten van ABO-Group worden uitgevoerd op de Franse, Belgische en Nederlandse markt door circa 180 medewerkers met een sterke reputatie in de uitvoering van complexe projecten. Door de participatie in Geomet zet ABO-Group een stap voorwaarts in een belangrijke thuismarkt en kan het aanbod van geotechnische diensten verder verbreed worden.

Geomet zal op haar beurt kunnen steunen op de brede structuur van een multidisciplinaire beursgenoteerde internationale groep wat diverse mogelijkheden biedt voor de verdere ontplooiing van de activiteiten en de creatie van een internationaal team experts. De kwalitatieve dienstverlening en capaciteit zullen toenemen zodat klanten verder beroep kunnen doen op Geomet voor hoogwaardige geotechnische dienstverlening. In Nederland zal eveneens samengewerkt worden met ABO Milieuconsult (milieuadvies) en Sialtech (milieukundig veldwerk en archeologie). De aansluitende klantenportefeuille laat kruisbestuiving toe en de bedrijven zullen commercieel de krachten bundelen om de dienstverlening te optimaliseren.

Back to overview